Kruissteek borduurwerk voor de keuken – stilleven (42 foto’s) de beste oplossing

Stillevens, geborduurd met een kruis, waren en blijven originele en modieuze decoraties voor de keuken. Tegenwoordig zijn er veel sets gemaakt - kruissteek - stillevens, waarvan de gewenste foto, zowel beginners als ervaren borduursters, kan kiezen.

Dit kan een fruitmand of bloemstuk zijn, een steek achter de steek die voor je verschijnt. Het wordt een uniek werk dat je keuken een gezelligheid en charme zal geven.

Foto van het kruiselings gestikte stilleven

Foto van het kruiselings gestikte stilleven

Stillevens, die de grote verscheidenheid aan groenten en fruit voorstellen, of het nu onze favoriete appels, sappige meloenen en watermeloenen of ingewikkelde exotische vruchten zijn, zijn al lang populaire motieven voor borduursters.

Geborduurd stilleven in het interieur

Gunstige symbolen van geborduurde werken

Gunstige symbolen van geborduurde werken

Borduurwerk, stillevens voor de keuken kunnen een gunstige symboliek geven. Gekookte maaltijden symboliseren welzijn, vreugdevol leven, vol van overvloed.

Schoonheid en vrijgevigheid zullen prachtig worden uitgedrukt in het beeld van bloemen, bessen en vruchten. Dergelijke werken zullen natuurlijk een waardige plaats innemen in het interieur van uw keuken of eetkamer.

De techniek van zo'n oude handwerkkunst als kruissteek voor de lange geschiedenis van zijn bestaan ​​werd voortdurend verbeterd en geverfd met verschillende soorten steken en steken.

Let op! Panno en schilderijen met zelf gemaakte kruissteken worden een prachtig decoratief element in het interieur van de keuken, wat de smaak en meesterschap van de gastvrouw zal benadrukken.

Borduren maken voor de keuken

Tegenwoordig zijn er speciale programma's die een patroon kunnen tekenen voor borduurwerk vanaf elke foto of foto. Je kunt ook een kant en klare set kopen, waarvan de prijs redelijk betaalbaar is.

Het bestaat uit:

 • tekening,
 • canvas,
 • draad,
 • naalden.

De volgende instructies helpen u een uniek, met de hand gemaakt decor voor de keuken te maken (zie ook het artikel over het verfraaien van de keuken).

Regeling voor het borduren van een stilleven met een kruis

Regeling voor het borduren van een stilleven met een kruis

 1. Eerst kies je de tekening die je leuk vindt, het schema erop en je bestudeert alles zorgvuldig.
 1. Zoals in ieder geval, is het voor het werk noodzakelijk om de aanbevelingen die aan het schema zijn gehecht gedetailleerd te lezen. Meestal zijn er tips voor het kiezen van de benodigde materialen - garen, borduurring en canvas voor borduren.
 1. Voor ervaren borduurders maakt het niet uit met welk materiaal om te werken. Ze kunnen op zijn minst op satijn borduren, zelfs op zijde. Voor beginners is het beter om een ​​doek te kiezen voor borduren met een kruis op basis van telweefsels, omdat het gemakkelijk is om het aantal stappen te volgen.
 1. De eenvoudigste manier is om een ​​telbare stof te gebruiken - Aida, het voordeel hiervan zijn gaten voor het inbrengen van de naald tijdens het borduren.
 1. Voor schema's waarin gebroken steken aanwezig zijn, is vlas het meest geschikt. U kunt ook het plastic canvas gebruiken, het behoudt perfect de vorm en als u het gebruikt, hebt u geen borduurring of kader nodig.
 1. Naast het maken van een foto, moet je er goed over nadenken en het correct in een kader tekenen. En vind ook een geschikte plaats op de muur voor de geborduurde afbeelding.

Welk kader om te kiezen voor een geborduurde afbeelding

Een kader kiezen voor geborduurd werk

Een kader kiezen voor geborduurd werk

Als u verschillende geborduurde werken hebt gemaakt of gekocht en deze wilt gebruiken om de binnenkant van de keuken te versieren, kunt u voor hen een ander kader kiezen. Baguette is beter om te kiezen, op basis van de plot van de foto. Het wordt op zijn beurt ook een artistieke decoratie van het interieur.

Naast het feit dat het frame in harmonie moet zijn met het borduurwerk voor de keuken, moet het overeenkomen met andere schilderijen in de frames, evenals de algemene stijloplossing van het interieur.

Let op! Bij het toevoegen van afbeeldingen aan bestaande foto's, worden ze omkaderd door een vergelijkbaar frame of stokbrood, geschikt voor hen in stijl en kleur. Bij het kiezen van een stokbrood kan de algemene stijl, maat of toon als basis worden genomen.

 • Als u de stijl afkeurt, heeft het frame voor de afbeeldingen een bepaalde grootte. In dit geval moet de kleurschaal van het borduurwerk worden gecombineerd met de frame-coating.
 • Als de kleuroplossing vergelijkbaar is, kan het stokbrood verschillen in stijl en grootte.
 • Antwoorden op dergelijke vragen kunnen helpen, en in het geval dat u een kader voor uw werk kiest, te beginnen bij het interieur van de keuken.
 • Het belangrijkste om te onthouden is dat je vakmanschap altijd op de eerste plaats komt. En de baguette moet in de eerste plaats in harmonie zijn met de inhoud van de kruislings gestikte stof.
garmonichnoe-sochetanie-BAGETA-i-soderzhaniya-vyshitoy-raboty

Harmonieuze combinatie van baguette en de inhoud van geborduurd werk

Met betrekking tot de keuze van het kader, volgens het stilistische ontwerp van de ruimte, kunt u hier het volgende aanbevelen:

 1. In de keuken, versierd in Art Nouveau-stijl of kunstzinnige geest, past een gouden of zilveren lijst met een ingewikkeld patroon en een vleugje patina er perfect in.
 1. In het klassieke interieur van de baguette keuken met architectonische elementen van het Griekse thema met een laagje goud zou heel toepasselijk zijn.
 1. Meer eenvoudige en natuurlijke stijlen, zoals het land of de Provence, die erg populair zijn voor het versieren van de keukens van landhuizen, zijn de meest geschikte frames gemaakt van hout. Ze kunnen de natuurlijke kleur van de boom hebben, en zijn geschilderd in natuurlijke tinten van kersen, geelbruine of groene tinten.
 1. Een belangrijke factor voor het bereiken van stilistische harmonie is de overeenstemming van het stokbrood met het tijdperk en de stijl van de plot van het canvas.

Plaatsing van geborduurde schilderijen aan de muur

Een ander ernstig probleem kan de keuze zijn van een plaats aan de muur waar het geborduurde werk zal worden gedefinieerd. Vooral het betreft panden waar al veel geborduurde werken zijn.

In dit geval moet men uitgaan van de plot van afbeeldingen, omdat er in elk van deze een basiskleur of een dominant object is. Het kan een vaas met bloemen zijn of een schaal met fruit.

Geborduurde werken in keukenontwerp

Geborduurde werken in keukenontwerp

Een compositie bestaande uit kruiselings gestikte werken kan worden gecombineerd volgens het kleurenschema. Als je in verschillende technieken werkt, zal het stilleven geborduurd met een kruis perfect de fijnheid van de figuur van het gladde oppervlak benadrukken. Daarbij gebruik je een mix van stijlen.

De stijl van geborduurd werk vereist speciale aandacht. Soms is het juiste frame een werk dat is geborduurd met een kruis in een geheel nieuw licht. Dit kan zelfs voor de auteur een verrassing worden.

Als u borduren voorbereidt, in eerste instantie wetend in welk interieur het zal worden geplaatst, dan kunt u van tevoren het ontwerp van het frame kiezen, zodat het past in de stijl van het inrichten van de kamer. Tegelijkertijd zal de harmonie van de plot van de foto, het stokbrood en het interieur compleet zijn.

Overwegend alles, je kunt op een muur artistiek handwerk plaatsen, verschillend in grootte, stijl en plot. Het belangrijkste is dat het onderwerp van de foto overeenkomt met de situatie en het functionele doel van de kamer.

Bijvoorbeeld, kruiselings gestikt stilleven van groenten en fruit, perfect voor de keuken, maar volledig ongepast in de slaapkamer.

conclusie

Met behulp van geborduurde werken geeft u uw keuken de verfijning en charme (zoek uit wat de interessante dingen voor de keuken zijn). Gebruik buitengewone oplossingen, creëer een uniek ontwerp en je keuken zal met nieuwe kleuren spelen! Een video aan het einde van het artikel helpt hier zeker van te zijn.

galerij

Leave a Comment

6 + 2 =