Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslacht (52 foto’s)

Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslacht (52 foto's)

Het regelen van ruimte voor kinderen is geen gemakkelijke taak, vooral als ze van verschillende geslachten zijn. Het bieden van een weldoordacht ontwerp om een ​​comfortabel en vredig leven te bieden op een gemeenschappelijk territorium. Een harmonieus palet van kleuren, evenals correct ingericht meubilair, zal zelfs een klein vierkant veranderen in een multifunctionele kinderkamer.

De lay-out van de kinderkamer voor het meisje en de jongen

Bij het selecteren van een site voor de crèche voor kinderen van verschillend geslacht moeten niet vergeten dat kinderen en jongeren zijn de belangrijkste zonlicht, zodat u de voorkeur moet geven aan een kamer met ramen op het zuiden (als optie - in het zuid-oosten of het zuid-west).

De locatie van de deur heeft grote invloed op de indeling van het meubilair. Als deze zich recht tegenover het venster bevindt, kunnen kasten, bedden en tafels symmetrisch langs de zijwanden worden geplaatst. De lengte van de kamer van 4-5 meter stelt u in staat de bedden op één lijn te plaatsen, te verdelen met een dunne partitie of scherm. De andere kant kan worden gebruikt voor een spel, training of sportzone.

Andere soorten planning laten ruimte voor verbeeldingskracht. Het belangrijkste is om de vrije ruimte die vaak zonder aandacht overblijft (hoeken, de plaats bij het raam en de deuropeningen, de hoogte) maximaal effectief te gebruiken en elk kind te voorzien van ongeveer gelijke omstandigheden.

De indeling van de kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Meubelselectieregels

De basis set kindermeubilair omvat meestal een bed, een bureau met een fauteuil, een kledingkast. Vaak zijn er boekenplanken, dozen voor het opbergen van beddengoed, grote dozen voor speelgoed, sportmuren en horizontale balken. Dit alles moet worden verdubbeld, wanneer een broer en een zuster in één kamer gaan wonen, en het is vrij moeilijk om een ​​dergelijk aantal dimensionale dingen te plaatsen. Kinderen een maximaal comfort bieden, helpt een paar eenvoudige regels.

Regel nummer 1. ergonomie

De grootte van meubels moet overeenkomen met de leeftijdscategorie en fysieke parameters van het kind (lengte, gewicht). Als u een stapelbed of mezzanine-planken gebruikt, moet u zoveel mogelijk verticale ruimte laten zodat u in zittende positie ten minste 10 cm boven uw hoofd blijft.

Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Regel nummer 2. veiligheid

De natuurlijke activiteit van kinderen verplicht ouders om het risico van verwonding te minimaliseren. Daarom is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan zachte bekleding en afgeronde hoeken, waarbij metalen hoofdeinden en uitstekende decorelementen verloren gaan.

Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Regel nummer 3. Psychologisch comfort

Kinderen, zoals volwassenen, voelen zich veiliger wanneer ze een blinde muur op hun rug hebben en de deur en het raam zijn vrij zichtbaar. Het tweede belangrijke punt: de kleine bewoners van de ruimte moeten een persoonlijk territorium kunnen aanwijzen.

Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Zoningruimte voor kinderen van verschillende geslachten

Voor twee kinderen die in dezelfde kamer wonen, is het probleem van het afbakenen van de ruimte met name urgent. Om conflicten te voorkomen, is het wenselijk om aparte hoeken toe te wijzen voor de zuster en broer, met behulp van dit doel schermen, partities, kasten, strakke gordijnen of andere apparaten.

Verdeling van gipsplaat (triplex, vezelplaat) - een goede oplossing als de bedden zich langs één muur bevinden. Indien gewenst kan het interessant zijn om te verslaan, een helder element van het interieur te maken of op verschillende manieren van beide kanten te tekenen.

Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Zonering
Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Zonering

nis - een ongebruikelijke manier om individuele slaap- of werkruimtes te identificeren. Dergelijke inkepingen in de muren maken het interieur van de kinderkamer gezelliger voor twee kinderen van verschillende geslachten.

Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Zonering

Plank of kast-partitie Tegelijkertijd voeren ze twee functies uit: de plaatsen voor opslag en het verdelen van de grenzen. Voor dit doel is een kast met schuifdeuren meer geschikt, en de rekken moeten met boeken worden gemaakt en het zal elke week worden bevrijd van stof.

Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Zonering
Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Zonering

Gordijnen of luifels zal helpen om afgezonderde hoeken voor elk kind te creëren zonder extra kosten. Er is alleen een kroonlijst en dikke stof nodig die het bed of de hele minikamer bedekt.

Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Zonering

Manieren om ruimte te besparen

In een beperkt gebied is een zeer evenwichtige benadering van de locatie van dingen vereist. Er zijn verschillende interessante trucs die helpen om de ruimte van de kinderkamer te besparen en elke meter met het maximale voordeel toe te passen.

Stapelbed - niet ongebruikelijk in de kamers waar twee kinderen wonen. Ze kunnen ofwel strikt boven elkaar worden geplaatst of met enige verplaatsing, wanneer het onderste deel iets naar voren of naar de zijkant uitsteekt.

Minder gebruikelijke optie - loodrecht geplaatste slaapplaatsen, waardoor het ontwerp perfect in een open hoek past. De tweede steun voor de overhangende bovenkant kan een kast zijn die is bedoeld voor het opbergen van kleding, speelgoed of boeken.

Stapelbed - Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten

podium in de kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten, kunt u het speel- of werkgedeelte van de kamer visueel scheiden van de slaapkamer. Onder deze hoogte verbergen vaak het bed, evenals regelen extra opslagsystemen - laden, opening "luiken", speciale inkepingen.

Podium - Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten
Podium - Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten

Laden onder het bed - precies waar het het beste is om bedlinnen, extra kussens en dekens te verstoppen. Tegelijkertijd worden vragen opgelost door de opgerolde ballen te krijgen en constant stof te verzamelen.

Laden - Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten

Kleurenschema voor een kinderkamer

Het kleurontwerp van een kinderkamer voor een kind van verschillend geslacht vereist enig compromis, omdat tinten harmonieus zouden moeten mengen zonder de algehele harmonie te verstoren. Meer vrijheid in deze kwestie geeft de juiste bestemmingsplannen, wanneer een afzonderlijke hoek van elk kind wordt beschilderd met de kleuren waar hij of zij van houdt. In andere gevallen zal het gemakkelijker zijn om te stoppen met universele oplossingen en een neutrale stijl te kiezen.

Van bloemen die geschikt zijn voor de jongen en het meisje, kunt u onderscheid maken in de kleuren wit, beige en zand. Ze reflecteren het licht goed, waardoor de kamer zonnig wordt. Onder de felle kleuren kan men de vrolijke kleuren van de natuur onderscheiden - verzadigd geel, lichtgroen, oranje of hemelsblauw.

Tegelijkertijd is het beter om te weigeren van rood, donkerblauw, zwart en fel roze - ze kunnen het zenuwstelsel van baby's irriteren of deprimeren.

Kleuren - Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten
Kleuren - Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten

Juiste verlichting

Dat kinderen kunnen groeien en zich volledig kunnen ontwikkelen, is het noodzakelijk om voor goede verlichting in hun gebouwen te zorgen, zowel overdag als 's avonds.

In de crèche voor kinderen van verschillend geslacht moeten ten minste één raam, een doorschijnend gordijn gesloten, is het wenselijk om de kinderen te beschermen tegen UV-stralen en verblindend. Zorg er bij het plaatsen van de bureaus voor dat het zonlicht links valt. Als hij naar rechts, of vanaf de achterkant, notebook en boeken dicht schaduw en kind zal moeilijk te zien geschreven, als om de leerling gezicht bij het raam is, zal het licht worden getroffen in het oog en kan leiden tot problemen met het gezichtsvermogen. Dezelfde regels zijn van toepassing op de locatie van een computer of laptop.

'S Nachts moet de zon een goede bovenkroonluchter boven het speelveld vervangen. De lamp is beter om een ​​plafondlamp te kiezen, lichtgewicht, van onbreekbaar materiaal. Op de trainingsplaatsen wordt het aanbevolen tafellampen te plaatsen die een smalle straalverlichting zonder scherpe schaduwen creëren. Elk kind moet zijn eigen stopcontacten hebben zodat ze geen verlengsnoeren hoeven te gebruiken, maar voordat ze de leeftijd van 8-10 jaar bereiken, moeten ze worden afgesloten met stubs.

Het is erg belangrijk om individuele verlichting rond de bedden te plaatsen. Sommige kinderen lezen graag voor het slapen gaan of spelen op een mobiel apparaat - dus zorg ervoor dat de broer en zus elkaar niet hinderen vanwege het meegeleverde toplicht.

Kinderontwerp voor kinderen van verschillende geslachten - Juiste verlichting

Kinderontwerp voor kinderen van verschillend geslacht - foto

Voordat we een nieuw ontwerp van de kinderkamer van twee kinderen van verschillende geslachten maken, is het de moeite waard om naar reeds geïmplementeerde interieurprojecten te kijken. In onze fotogalerij zijn er veel interessante oplossingen voor het ontwerp van een gemeenschappelijke kinderkamer, meubelstuk en decoratie. Misschien kunnen sommige ideeën nuttig voor u zijn? Kijk en laat je inspireren!

Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten
Interieurontwerp van kinderkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Video: kinderkamers voor kinderen van verschillende geslacht

Leave a Comment

− 2 = 5