Köksinredning i landet (36 bilder): Hur man skapar komfort och trivsel

Interiören i stuga köket kan vara hemtrevlig mysig.

Interiören i stuga köket kan vara hemtrevlig mysig.

I motsats till rådande mening är designen av dacha-interiören en ganska utmaning. Oftast har allt som har överlevt sin tid i en stadslägenhet tagits till dacha. Och gör stora reparationer, du vet redan var man ska bifoga de gamla möblerna - att ta ut till stugan.

Om du ställer ut för att göra reparationer i landet köket med egna händer, är det nödvändigt att närma sig denna fråga med all allvar. För att dekorera inredningen i ett hus, finns det ingen instruktion, och du måste välja mellan en mängd olika alternativ, styrd av personliga preferenser.

Design av stuga kök

Först och främst bör du bestämma inredningen av köket i landet (i ett privat hus). Härav beror direkt på hur praktiskt och bekvämt värdinnan kan röra sig runt i köket och därmed hur mycket tid det tar att laga mat. Den viktigaste uppgiften för det moderna köket är att minimera tidskostnaderna för matlagning.

På attraktiviteten bör inte heller glömmas bort. Eftersom dacha är en plats för familjen vila, behöver du skapa maximal komfort. Och i första hand bör detta rum passa in i det övergripande interiören i ett lanthus.

Country stil är mycket lämplig i inredningen av ett lanthus.

Country stil är mycket lämplig i inredningen av ett lanthus.

Arrangemanget av stugan köket är ofta försenad, med tanke på att priset på sådant arbete kommer att skaka familjebudgeten avsevärt. Faktum är att om du ordentligt kan organisera reparationsarbetet blir kostnaderna minimala, medan kökets interiör överstiger alla dina förväntningar.

Några tips för att ordna inredningen i stugan köket

Önskar att lära sig att dekorera köket i landet, titta närmare på ditt rum, eftersom svaret ligger på ytan och ligger i inredningen:

 1. Om du har möbler i fall, byt sedan om locket till vacker draperi, som passar den allmänna stilen av dekoration. Således kan du ge de gamla möblerna färskhet och nyhet, förutom att det inte blir dammigt och smutsigt.
 2. Använd skogsmotiv. För detta behöver du bilder med en bild av skogen, rätter, vaser med vildblommor. Dekorera de öppna hylla med dessa dekorativa element, liksom alla lösa horisontella ytor.
 3. Bambuelement passar perfekt in i interiören. Om du inte har bambu, använd något träd. Detta trick hjälper dig att skapa en mysig atmosfär, eftersom landet först och främst talar om harmoni med naturen.
 4. Några element av marint tema - cockleshells, samt färska blommor kommer att återuppliva rummet med landskök.
 5. För att lägga till rumkomfort och skapa en romantisk stämning, sätt i köket stort kärl med vatten, på vilket låt de flytande ljusen.
 6. Glöm inte om naturliga smaker. Till exempel lukten av barrskog, blommor eller havsvågor, som lätt kan erhållas med naturliga medel, utan att använda något smakämne.

Designalternativ

Provence stil i landet köket.

Provence stil i landet köket.

För att avgöra vilken typ av utseende som kommer att finnas hos dina lokaler, bör du överväga flera populära köksdesignalternativ i privata hem. Detta hjälper dig att bättre förstå vilka av dessa stilar som är mest optimala och hjälper till att göra ditt kök vackert.

 • Stil Provence (bilden ovan). Ibland kallas det "bystil", eftersom det präglas av naturmaterial, i synnerhet trä. Kakel, tillverkad i beige och bruna toner, är också lämplig i denna stil.

Möbler är ofta konstgjorda och olika dekorativa mönster appliceras på träpanelen.

 • Classic. Denna stil är väldigt populär idag. Han använder en ljus trä eller vit (beige) väggbeklädnad. Det kännetecknas av imitation av öppna öppna hyllor, samt skåp, närvaron av förgyllda och silverbelagda lampor, kopparelement (som en samovar).
 • Hi-tech. Huvudkomponenterna i denna design är plast eller metall. Känn dig fri att använda kalla och ljusa färger. Hushållsprodukter i denna stil så mycket som möjligt kombinerat med möbler.

Tips! En mycket opraktisk lösning för en lantköksinredning är tapeten, eftersom ånga och temperatur sjunker snabbt "etchar" sina färger. Även om du bestämde dig för att installera en kraftfull huva i köket, är det bättre att vägra någon av tapeterna, eftersom det inte helt tar bort alla dofter.

Ett nytt liv för gamla möbler i köket i landstil.

Ett nytt liv för gamla möbler i köket i landstil.

 • Land. Denna stil är ofta förväxlas med Provence, men om i fallet interiör, trots "rustika" tema kommer att förfinas, då landet präglas av enkelhet och anspråkslöshet. Men detta förnedrar inte alls fördelarna med denna stil.

I det här fallet får du full frihet att genomföra designintentioner. Detta interiör är mysigt i hemmet, samtidigt som det kräver ett minimum av kostnader.

 • Gamla möbelelement och saker från mormors skåp kommer att hitta ett nytt liv här. Det är i ett sådant interiör att de inte kommer att se "gamla", men blir en riktig höjdpunkt i stilen.
 • Öppna ställen och hyllor är det bästa alternativet för ett sådant kök. Här kommer burkar av saltad och sylt att se väldigt imponerande ut.
 • Bomullssduk, något spetsduk kommer att vara en utmärkt dekoration för hyllor med redskap.
 • Ett stort antal element av naturmaterial kommer att vara här till platsen. Enkla bänkar och avföring. Arbetande stenyta. Och ju roligare varje element ser ut, ju mer attraktiv blir den slutliga designen.

slutsats

Som du kan se gör det möjligt att skapa ett brett utbud av olika designidéer. Och även om du inte har stora ekonomier, oroa dig inte, för allt blir mycket lättare om du visar uppfinningsrikedom.

För att lära dig mer om detta ämne - se videomaterialet som bifogas denna artikel (läs också artikeln "Korrekt zonering av köket: hur man designerar olika områden med funktionalitet").

galleri

Leave a Comment

66 + = 69